Den bedste måde at lave mad på uden en opskrift er at bruge dine sanser. Hvis du laver mad med kød eller fjerkræ, så brug din næse og dit syn for at vide, hvornår det er færdigt. Hvis du for eksempel tilbereder en bøf, skal kødet være brunt udenpå og rødt i midten. Hvis du tilbereder kylling, skal den være hvid indeni og ikke længere lyserød.
Hvis du ikke har en opskrift på noget, der skal bages eller steges, så brug dine ører samt dine øjne og næse. For at se, om noget er klar til at blive taget ud af ovnen eller panden, skal du tage et kig på det og lytte efter den sydende lyd, der betyder, at det er sprødt på ydersiden, men fugtigt indeni. For stegte fødevarer som pommes frites eller løgringe, lyt efter
4 tips til madlavning uden en opskrift
1. Brug dine sanser: lugt, berøring, syn, smag og lyd til at finde ud af ingredienserne i en ret.
2. Kombiner det, der er i dit spisekammer – det er ofte den bedste måde at finde nye smagskombinationer på.
3. Se efter lignende ingredienser og smagsvarianter, som du ved fungerer godt sammen – dette er uden måleinstrumenter en fantastisk måde at skabe nye opskrifter på fra bunden!
4. Eksperimenter med forskellige krydderier og krydderurter – de kan gøre hele forskellen!
5 vegetariske opskrifter uden kød eller mejeri, som du kan lave i aften
I denne artikel viser vi dig 5 vegetariske opskrifter uden kød eller mælkeprodukter, som du kan lave i aften. Disse retter er nemme at tilberede og kræver ingen specielle ingredienser.
Opskrifter, der ikke behøver en opskrift
Der er mange opskrifter, der ikke behøver en opskrift. Du kan lave disse retter med ingredienser, du allerede har derhjemme. Disse opskrifter er perfekte, når du gerne vil lave noget nyt, men ikke ved hvad du skal lave.
1) Pasta Alfredo:
– Kog vand og kog pasta efter anvisning på pakken
– Smelt smør i en stegepande og rør hvidløg, salt, peber og mel i, indtil det bliver en pasta
-Tilsæt mælk og fløde til blandingen under omrøring, indtil den er tyknet
-Tilsæt parmesanost i slutningen af tilberedningen
Hvordan ved du, hvilket forhold mellem ingredienser du skal bruge, når du laver mad uden en opskrift?
Det er svært at vide, hvilket forhold mellem ingredienser, der skal bruges, når man laver mad uden en opskrift. Den bedste måde at gøre dette på er at starte med den mest fremtrædende ingrediens i opskriften.
Hvis opskriften kræver meget hvidløg, kan du bruge mere hvidløg end løg. Hvis det kræver flere løg, kan du bruge flere løg end hvidløg.